BEhandelingen

Slechte adem (halitose)

Een slechte adem kan erg vervelend zijn en je onzeker maken. En dat is juist wat we willen voorkomen bij Dental Oris.

Wat is halitose?

Halitose is een terugkerende slechte adem die merkbaar is voor de persoon zelf en/of anderen. Dit is niet de tijdelijk slechte adem die je bijvoorbeeld hebt na het eten van knoflook, maar een permanent slechte, zwavelachtige geur in de adem die je niet weg krijgt met kauwgom of mondspoeling. Meestal wordt dit veroorzaakt door slechte mondhygiëne, maar ook een tandvleesontsteking of andere medische aandoeningen kunnen de oorzaak zijn. Als dit het geval is, verwijzen we de patiënt door.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je een afspraak maakt bij Dental Oris voor halitose, onderzoekt onze mondhygiënist eerst jouw mondgezondheid om de oorzaak te achterhalen. Vervolgens maakt zij samen met jou een plan van aanpak om weer een gezonde, frisse mond te krijgen. In de meeste gevallen kan halitose behandeld worden met een grondige reiniging van het gebit en de mond. Na de behandeling geeft de mondhygiënist advies en tips om zelf je mondgezondheid zo goed mogelijk te onderhouden.

Halitose voorkomen

Bacteriën in tand- of tandvleesontstekingen zijn de belangrijkste veroorzaker van een slechte adem. Met goede mondhygiëne kan halitose dus vaak voorkomen worden. Dit begint bij twee keer per dag tanden en tong te poetsen en te flossen om plak en voedselresten te verwijderen. Veel mensen slaan dit over in hun routine, maar je tong schrapen of poetsen is erg belangrijk om slechte adem tegen te gaan. Hier blijven namelijk ook bacteriën zitten.

Als laatste is het natuurlijk altijd belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist of tandarts te gaan. Met regelmatige controle en grondige reiniging kunnen mogelijke oorzaken van halitose op tijd worden ontdekt en behandeld.

Denk je dat je last hebt van een slechte adem? Maak dan een afspraak zodat wij kunnen helpen de oorzaak te achterhalen, dit kunnen behandelen en je tips kunnen geven om het te voorkomen.
← Terug naar Behandelingen

Tevreden klanten

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen

  • Worden tandartskosten vergoed door de basisverzekering?

    Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen is de vergoeding afhankelijk van de (aanvullende) tandartsverzekering. Raadpleeg je zorgpolis of verzekeraar om erachter te komen waarvoor je verzekerd bent.

  • Wat is de oorzaak van een slechte adem?

    Slechte adem vindt in de meeste gevallen zijn oorsprong in de mondholte, meestal veroorzaakt door onvoldoende mondhygiëne en tandvleesontsteking.

  • Ik poets mijn tanden elke dag twee keer en houd toch een slechte adem, hoe kan dat?

    Met alleen tandenpoetsen verwijder je niet alle bacteriën in je mond. Met name op de tongrug blijven bepaalde bacteriën zitten die een slechte adem veroorzaken. Het poetsen of schrapen van de tong met een tongschraper is dan een oplossing, eventueel aangevuld met een speciaal antibacterieel mondspoelmiddel.

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.