BEhandelingen

Tandsteen verwijderen

Donkere of gelige vlekken op je tanden, daar heeft natuurlijk niemand om gevraagd. Voorkom of verhelp deze ergernis met een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist.

Wat is tandsteen?

Tandsteen is tandplak dat niet (goed) wordt verwijderd en de kans krijgt om te verharden en verkalken. Tandsteen ontstaat meestal aan de rand van het tandvlees, maar ook onder het tandvlees waar het niet zichtbaar is. Dit kun je niet zelf verwijderen, waardoor deze plek het meest schadelijk kan zijn. Zonder behandeling kan dit zorgen voor ontstekingen, terugtrekkend tandvlees of zelfs het kaakbot aantasten.

Wat kun je verwachten?

Bij Dental Oris kun je terecht bij onze mondhygiënist om tandsteen te laten verwijderen. Zij kan dit handmatig doen of met een elektrisch tandsteenapparaat. Bij handmatige verwijdering hoor je alleen het instrumentje krassen op de tanden, met het apparaat is er ook licht spetterend water. Beide behandelingen geven hetzelfde schone resultaat. De mondhygiënist kan na de behandeling je gebit ook polijsten voor een ultiem schoon en glad resultaat.
Twijfel je wat je het meest prettig vindt? Bespreek de opties dan voorafgaand aan de afspraak met ons.

Tips tegen tandsteen

 • Poets je tanden tweemaal per dag én gebruik flosdraad, een rager of tandenstoker.
 • Verminder inname van eten en drinken met (veel) suiker en zetmeel. Dit zorgt namelijk voor tandplak.
 • Drink voldoende water (1,5 á 2 liter per dag). Dit zorgt voor speekselproductie en reinigt je mond.
 • Eet genoeg groenten. Deze bevatten vezels die de mondflora ondersteunen.
← Terug naar Behandelingen

Tevreden klanten

Wat anderen zeggen

Veelgestelde vragen

 • Heb ik een verwijzing nodig voor de mondhygiënist?

  Nee, een verwijzing van de tandarts is niet nodig, Je kunt direct zelf een afspraak maken.

 • Worden de kosten voor de mondhygiënist vergoed?

  Quisque nec justo tristique, condimentum diam quis, suscipit ipsum. Fusce pulvinar ante elit, et consequat sem pretium feugiat. Donec eget lectus ac sem congue sodales at iaculis urna.

 • Doet het verwijderen van tandsteen pijn?

  Met de Airflow behandeling is het verwijderen van tandsteen pijnloos. De Airflow maakt gebruik van warm water, ultrafijn poeder en luchtdruk om alle aanslag, tandplak en tandsteen te verwijderen.

 • Wat doet de mondhygiënist?

  De behandelingen bij de mondhygiënist zijn voornamelijk gericht op preventie. Bij onze mondhygiëniste kun je terecht voor o.a. controle, tandsteen, slechte adem en gaatjes. Daarnaast geeft zij ook voorlichting en tips over mondzorg.

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.